Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Σεισμός

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Η Ελλάδα είναι πολύ σεισμογενής χώρα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει μία μεγάλη καταστροφή. Πριν από μερικές μέρες έγινε ένας σαρωτικός σεισμός 5,8 ρίχτερ στην Κρήτη. Ο μόνος τρόπος για να είμαστε έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις είναι μέσω της πρόβας.
Το κουδούνι ήχησε παρατεταμένα την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, προς το τέλος της τέταρτης ώρας. Ο καθηγητής της τάξης ενημέρωσε ότι διεξάγεται άσκηση σεισμού. Οι μαθητές του σχολείου ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Χρησιμοποίησαν τα θρανία τους για να προστατευτούν και στην συνέχεια εκκένωσαν με προσοχή τις αίθουσές τους. Συγκεντρώθηκαν στην καθορισμένη θέση στην αυλή. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την καταμέτρηση των μαθητών.
Οι μαθητές αν γίνει σεισμός, έχουν εκπαιδευτεί στην διαδικασία εκκένωσης του σχολείου.  Σπουδαίοι παράγοντες που ενισχύουν την ασφάλεια των παιδιών, είναι η ψυχραιμία και να ακολουθούν τις οδηγίες των καθηγητών.
Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας στην αντιμετώπιση των σεισμών, για να είναι έτοιμοι οι μαθητές όποτε χρειαστεί, έχει προγραμματιστεί να γίνουν επαναληπτικές ασκήσεις για την καλύτερη εμπέδωσή τους.
Η καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη σχεδίασε την προετοιμασία της σχολικής κοινότητας, που περιλάμβανε την ενημέρωση και την άσκηση.
Εικονογραφημένες οδηγίες για μαθητές βρίσκονται ΕΔΩ και καλό είναι να τις μελετούν τακτικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου