Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Προγραμματισμός Υπολογιστών

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πρόγραμμα στο πλαίσιο της Αγωγής Σταδιοδρομίας πρόκειται να λειτουργήσει στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας το οποίο ασχολείται με την σύνταξη προγραμμάτων σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.
Δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μαθητές να γνωρίσουν τις βασικές έννοιες Προγραμματισμού, να εξοικειωθούν με τις βασικές αλγοριθμικές δομές και να αποκτήσουν μία πρώτη γνωριμία με το επάγγελμα τού προγραμματιστή Η/Υ. 
Αποκτούν εμπειρία και την κατάλληλη κατάρτιση ώστε να δύνανται να χειρίζονται οι ίδιοι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με τις ανάλογες εντολές, να επιλύουν προβλήματα και να φέρουν εις πέρας διάφορες εργασίες.
Η  συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα είναι εθελοντική  και η υλοποίησή του γίνεται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας του webex, εκτός ωρών διδασκαλίας, κάθε  Δευτέρα και Τετάρτη, από μία ώρα κάθε φορά,  μετά την λήξη των μαθημάτων.  
Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Δημήτριος Ντάβαζλης, στον οποίο απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν μέρος. 
Την περσινή χρονιά δύο μαθητές της ομάδας προκρίθηκαν στην δεύτερη και τρίτη (τελική) φάση αντίστοιχα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου