Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΡΕΛΑΣΗ

 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ 1940-1941

Οι μαθητές και οι κοινωνικοί φορείς της Γλυφάδας παρέλασαν στον Άγιο Τρύφωνα, στην λεωφόρο Γεννηματά,  για να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το γεγονός που ενώνει διαχρονικά τους Έλληνες. Κόσμος πολύς έδωσε το παρόν θαυμάζοντας τα νιάτα που τιμούν τους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό!!! 
Πολυπληθής η αντιπροσωπεία των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με επικεφαλής την καθηγήτρια Χρύσα Γεωργακάκη που συμμετείχε στην παρέλαση της επετείου του ΟΧΙ.
Εκδήλωσαν τον σεβασμό τους με την συμμετοχή στην παρέλαση στα παλληκάρια που υλοποίησαν το Έπος του Ελληνικού λαού στις βουνοκορφές της Πίνδου και της Ηπείρου, στις θάλασσες του Αιγαίου και του Ιονίου και στον αέρα της πατρίδας και ιδιαίτερα προς αυτούς που πρόσφεραν την ζωή ή την ακεραιότητά τους. Τίμησαν τις γυναίκες που συμμετείχαν στην πρώτη γραμμή ως νοσοκόμες ή μετέφεραν πυρομαχικά αλλά και εκείνες που στα μετόπισθεν έπλεκαν ρούχα στους μαχητές ή εργαζόντουσαν στις θέσεις των ανδρών που πολεμούσαν φροντίζοντας παράλληλα και την οικογένεια. Τίμησαν τα παιδιά, τους νέους και τους ηλικιωμένους που υπέμειναν διπλά τον πόλεμο και την ερχόμενη κατοχή.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου