Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ιούλιος Βέρν

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΗΣΙ

Βρισκόμαστε στον Μάρτιο του 1865, τέλη του αμερικάνικου εμφυλίου πολέμου. Πέντε άντρες – ο μηχανικός Κύρος Σμιθ, ο αφοσιωμένος υπηρέτης του ο Ναμπ, ο ρεπόρτερ Γεδεών Σπίλετ, ο ναυτικός Παγκρόφ και ο δεκαπεντάχρονος γιος του καπετάνιου του, ονόματι Χάρμπερτ Μπράουν – καθώς και ο Τοπ, ο σκύλος του μηχανικού. Ναυαγούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με αερόστατο. Φτάνουν σ’ ένα ερημονήσι ύστερα από μια καταιγίδα. 
Με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους καταφέρνουν να επιβιώσουν  σε εκείνον τον άγνωστο τόπο. Κάθε φορά που εμφανίζονται ακατόρθωτα εμπόδια μπροστά τους ή φτάνουν σε αδιέξοδο μια μυστηριώδης παρουσία τους βοηθάει και οι ήρωες μας ανακαλύπτουν ότι ένα μυστήριο ξεδιπλώνεται μπροστά τους…
Είναι ένα βιβλίο που διαβάζοντας το προκαλεί ποικίλα συναισθήματα, όπως αγωνία, ανυπομονησία για το τι θα γίνει παρακάτω, ανακούφιση, αλλά και έκπληξη. Περιγράφει πως μέσα από τη συνεργασία με συνανθρώπους μας μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα απ’ ό,τι μόνοι μας και πως δεν πρέπει να τα παρατάμε σε δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, αλλά να προσπαθούμε για το καλύτερο και να ελπίζουμε.
Ένα βιβλίο για αγόρια και κορίτσια με ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη πλοκή,  καθώς και με ιδιαίτερα εμπλουτισμένο λεξιλόγιο. Δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ διαβάζοντας το.
[Εκδόσεις Μίνωας, σελίδες 352, έτος έκδοσης 2003,μετάφραση: Σφαέλλου - Βενιζέλου Καλλιόπη, Ξενόγλωσσος τίτλος:L' ILE MYSTERIEUSE]

ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΡΙΔΗ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου