Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Περιφέρεια Αττικής

Διαδικτυακές Σχολές Γονέων 

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποιεί  διαδικτυακά Σχολές Γονέων, όπου οι γονείς διδάσκονται τους σωστούς τρόπους προσέγγισης των παιδιών. Δίνονται συμβουλές που αφορούν στη βελτίωση των σχέσεων γονιών - παιδιών καθώς και στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων που ανακύπτουν στην οικογένεια, συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων.
Έχουν προγραμματιστεί 60 τμήματα Σχολών Γονέων. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται εβδομαδιαία, εξ αποστάσεως και έχει διάρκεια 2,5 μήνες (ή 10 τρίωρες συναντήσεις).
Τον ρόλο του εκπαιδευτή-συντονιστή των σχολών γονέων έχουν ψυχολόγοι, ψυχίατροι και κοινωνικοί λειτουργοί. Είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, έχουν πολύχρονη εκπαίδευση σε αντικείμενα σχετικά με τις ενότητες του Προγράμματος και είναι συνεργάτες του Τμήματος Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών σε δράσεις του.
Ο εκπαιδευτής-συντονιστής της ομάδας παρέχει τις επιστημονικές του γνώσεις και την επαγγελματική του εμπειρία γύρω από τα θέματα που αναλύονται σε κάθε συνάντηση, με τεκμηρίωση σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα που προέρχονται από τα διάφορα πεδία της  ψυχολογίας, ενώ ενθαρρύνει και συντονίζει τη συζήτηση που ακολουθεί την παρουσίαση.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στον Α΄ κύκλο είναι στις 17 Ιουνίου.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στις Σχολές Γονέων (ΕΔΩ)
Η Αίτηση Συμμετοχής (ΕΔΩ)
Περισσότερες πληροφορίες (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου