Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

«Κάθε βράδυ στ’ ονειρό μου σεργιανάω...»

 ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας» διοργανώνει την Επετειακή Εκδήλωση Μνήμης και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού, «Κάθε βράδυ στ’ όνειρό μου σεργιανάω...». Πρόκειται για ένα συγκινητικό Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας. Την παρουσιάζουν τα Χορευτικά τμήματα (Ενηλίκων και Ακαδημίας), το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123),  με ελεύθερη είσοδο.
Βασικοί σταθμοί σε αυτό το Οδοιπορικό Μνήμης και Τιμής είναι η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ο ΠΟΝΤΟΣ, η ΣΜΥΡΝΗ, η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και μέρη τη προσφυγιάς στην Ελλάδα, όπως η ΔΡΑΜΑ, τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, όπου άνθισε το ρεμπέτικο τραγούδι.
Το νοσταλγικό ταξίδι «ντύνει» μουσικά η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής με τους Θοδωρή Γεωργόπουλο (Κλαρίνο), Παναγιώτη Ξυδέα (Βιολί), Μιχάλη Ζάμπα (Τραγούδι - Λαούτο),  Σάκη Κάκος(Κρουστά).  Συμμετέχει ο δεξιοτέχνης στην Ποντιακή Λύρα Παναγιώτης Ιωαννίδης. Η Ηλιάνα Παπαδήμα τραγουδά ένα νανούρισμα.  Η σύνδεση των μερών της παράστασης γίνεται με την αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων. Την  Διδασκαλία-Επιμέλεια των χορών φρόντισε ο Αριστοτέλης Κατσινέλης  (χοροδιδάσκαλος). Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει η Εύη Στασή .
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και την στήριξη του Κ.Α.Π.ΠΑ. (Κοινωνική, Αθλητική, Πολιτιστική Παρέμβαση) Γλυφάδας.
 Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου