Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με την ευχή οι προσπάθειες των μαθητών να συμβάλλουν στην αισθητική εκλέπτυνση και την γενικότερη συνειδητοποίησή τους, παραθέτονται ενδεικτικά εργασίες τους από το μάθημα των εικαστικών, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, του διδακτικού έτους 2021-2022.
Τα θέματα που επιλέγονται είναι τέτοια που να μπορούν να προσεγγιστούν από όσο το δυνατόν περισσότερους, να μπορούν να παράγουν αποτελέσματα αισθητικά αξιόλογα, να μπορούν να εκπλήξουν σχεδόν τους μαθητές για το ότι τα κατάφεραν.
Συμμετρίες, χώροι, ματιέρες, σπουδές σχεδίων και τόνων, βασικές λειτουργίες του χρώματος, το νόημα των αντιθέσεων και αρχές σύνθεσης είναι βασικά συστατικά των μαθημάτων.
Η παράδοση στα εικαστικά είναι δεδομένη στην χώρα μας. Η εικόνα είναι προγενέστερη του λόγου (με την έννοια του λεκτικού) και τα εικαστικά είναι περισσότερο η προσέγγιση της εικόνας παρά του λόγου.
Εύχομαι καλή συνέχεια στους αγαπητούς μαθητές και καλύτερα αποτελέσματα το επόμενο έτος. 
Χαιρετισμούς.
Δημήτρης Μαυροειδής 

ΣΣ. Ο Δημήτρης για τους συναδέλφους και ο κύριος Μαυροειδής για τα παιδιά είχε παρουσία ανεξίτηλη στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Την δημιουργική προσωπικότητά του θα την χαίρεται το νέο σχολείο που μετατέθηκε!

Πατήστε  στη ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ για να δείτε τα δημιουργήματα των μαθητών στο μάθημα των Καλλιτεχνικών





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου