Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Απόφοιτοι Γυμνασίου

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  e-ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Η εγγραφή στο λύκειο, Γενικό (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικό (ΕΠΑΛ) ή Πρότυπο ΕΠΑΛ (Π.ΕΠΑ.Λ),  ημερήσιο ή νυχτερινό, των αποφοίτων του γυμνασίου γίνονται μόνον ηλεκτρονικά,  με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 23:59. Η αμέλεια εγγραφής ενδεχομένως να προκαλέσει γραφειοκρατικό πρόβλημα στην φοίτηση του μαθητή, αφού επίσημα θα φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο λύκειο.
Οι κηδεμόνες των μαθητών, διότι είναι ανήλικοι, υποβάλλουν την αίτηση μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/ ή μέσω της διαδικτυακής πύλης (ΕΔΩ), συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς της ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool.
Μέσω της ίδιας διαδικασίας, από την εφαρμογή «e-εγγραφές»,  πραγματοποιείται η ανανέωση της εγγραφής ή της μετεγγραφής. Προκειμένου δε να ενημερώνονται από το myschool και οι δύο γονείς, χρειάζεται να ενημερωθούν τα αντίστοιχα πεδία μέσω της διαδρομής Μαθητές → Κατάλογος μαθητών → Επεξεργασία στοιχείων μαθητή (γρανάζι) → Στοιχεία Επικοινωνίας → Στοιχεία Οικίας Πρώτου Κηδεμόνα /Στοιχεία Οικίας Δεύτερου Κηδεμόνα και στη συνεχεία  να επιλεγούν και στους δύο κηδεμόνες τα πεδία Ενημέρωση με Email, Ενημέρωση με SMS.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (ΕΔΩ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου