Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΕΞΑΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΕΥΡΗΚΑ-ΕΥΡΗΚΑ"

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά έξι συνολικά βραβεία απέσπασε η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας  στο διαγωνισμό «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» με το έργο: «Εύρηκα Εύρηκα», που παρουσίασε το Σάββατο 1η Απριλίου, στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη! Ειδικότερα έλαβε:
Συνολικής Παρουσίασης
Διάδοσης και Προώθησης
Συμμετοχής στη Δράση
Σεναρίου 
Χιουμουριστικής Εισαγωγής
Σκηνικών και Κουστουμιών
Το σενάριο στηρίζεται στην ιστορία του χρυσού στέμματος του Ιέρωνα, του απατεώνα χρυσοχόου και του Αρχιμήδη που αφού βρήκε την λύση κάνοντας μπάνιο σουλάτσαρε ολοτσίτσιδος στους δρόμους των Συρακουσών... Σενάριο που συνδέει αριστοτεχνικά το χθες με το σήμερα κάνοντας την άνωση με την ζύγιση και την ογκομέτρηση, ένα «βαρετό» και δυσκολοκατανοητό μάθημα, κατανοητό! 
 Και όλα αυτά σε ένα θεατρικό έργο διαρκείας 20’ περίπου, όσο διαρκεί η διδασκαλία της παράδοσης στην διδακτική ώρα. Ένα μάθημα  που δεν βαριέσαι με έξυπνο χιούμορ ειδικά στην εισαγωγή  της παράστασης. Στην πρωτοτυπία ήταν και το τραγούδι δημιούργημα για το έργο. 
Αξιοσημείωτη είναι και η υποκριτική απόδοση των παιδιών που λειτούργησαν ως επαγγελματίες ηθοποιοί. Η επιτυχημένη και εντυπωσιακή παρουσία τους ανέδειξε επι πλέον το καλογραμμένο σενάριο του έργου. Η άνεση τους στην σκηνή, δυνατότητα που απαιτεί πνευματική ικανότητα και προσπάθεια και ιδιαίτερη δεξιοτεχνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αρχιμήδης, στην δυσκολία να φορέσει το μπουρνούζι αυτοσχεδίασε, ώστε να μην  υπάρξει «κενό» στην ροή της παρουσίασης.
Συμπερασματικά για αυτό σάρωσε και την φετινή χρονιά τα βραβεία!!! Θεατρική παράσταση που είναι αφιερωμένή στις υπέροχες μαθήτριες, στους υπέροχους μαθητές του σχολείου και στους γονείς τους!

Συμμετείχαν

Ανδρεόπουλος Ιάσωνας (στρατιώτης), Αρμενάκης Βασίλης (χρυσοχόος), Γκένωσης Βαγενάς Πάρης (Αρχιμήδης), Ζακυνθυνός Νικόλαος (Ήχος εικόνα), Ζιώγα Διάνα (σύζυγος Αρχιμήδη), Καρακάς Ιωσήφ (στρατιώτης), Κιούσση Κωνσταντίνα (Φιλίστη), Κλαυδιανού Ειρήνη (συζυγος Χρυσοχόου), Κριθαρούλα Αρετίνα (Δούλα 4, Χορός), Κουιρουκίδου Ρόζα (Δούλα 2, Χορός), Παπαδάμ Μιχαέλα (Οινοχόος, Χορός), Παπαδημητρίου Φοίβη (Δούλα 1, Χορός), Ρωμανού Αικατερίνη (Δούλα 7, Χορός), Σταματάκου Εθελίνα (Δούλα 6, Χορός), Σταυρόπουλος Σταύρος (Ιέρων), Τζάνου Φανή (Δούλα 3), Τζώλου Πηνελόπη (Δούλα 5).
Στρουμπή Μαριέττα Χορογραφία, Σύνθεση Φινάλε και στοίχοι
Ρόζη Αικατερίνη Μαρία Σενάριο, Σκηνοθεσία
Η δράση  Μαθαίνοντας Επιστήμη μεσα απο το θέατρο διοργανώνεται από τη #ScienceView σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και την παιδαγωγική/επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία βασίζεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Έργων OSOS και CASE. 

Δείτε την παράσταση

Η θεατρική ομάδα συμμετέχει στην δράση από το 2016 ανελλιπώς, διαχέοντας τις παραστάσεις  
Περισσότερες φωτογραφίες βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου