Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Easter egg drop

 Σου αρέσει η Φυσική και οι κατασκευές;

Μπορείς να σκεφτείς έναν τρόπο να προστατεύσεις ένα αυγό από το να σπάσει όταν το αφήσεις να πέσει στο έδαφος;
Έχεις τη φαντασία και την ικανότητα να δημιουργήσεις την κατάλληλη κατασκευή ώστε να το καταφέρεις;
Στο συγκεκριμένο Online Challenge με τίτλο: Easter egg drop καλείσαι να αφήσεις ένα αυγό να πέσει στο έδαφος από κάποιο ύψος, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα σπάσει.
• Για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να σχεδιάσεις και να φτιάξεις μία κατασκευή, στην οποία τοποθετείς το αυγό, προκειμένου να μην σπάσει καθώς το πετάς από ψηλά.
• Στη διαδικασία κατασκευής πρέπει να συνυπολογίσεις το ύψος από το οποίο αφήνεις το αυγό να πέσει, καθώς επίσης την αντοχή και την ελαστικότητα των υλικών που χρησιμοποιήσες.
• Οι επιλογές που έχεις ως προς το κατασκευαστικό κομμάτι είναι αμέτρητες, αρκεί να είναι λειτουργικές, δηλαδή να προστατεύσουν το αυγό ώστε να μην σπάσει όταν φτάσει στο έδαφος!
Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, όλα υπάρχουν στο σπίτι και τα υπολοιπα είναι υπόθεση φυσικής, τίποτε το μαγικό. Κάνε τις δοκιμές σου μέχρι να καταλήξεις σε μία επιτυχημένη προσπάθεια!
Κατέβασε το αρχείο  με τις οδηγίες κατασκευής ΕΔΩ, τις οποίες έχει επιμεληθεί το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου στο πλαίσιο του προγράμματος Online Challenge. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου