Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Βραβεύθηκαν τρεις καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας

1ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 1ο Πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων του Δήμου Γλυφάδας στο Διασχολικό κέντρο.
Για πρώτη φορά διοργανώθηκε μια τόσο φιλόδοξη εκδήλωση με σκοπό να ενωθούν πολιτιστικά οι μαθητές των σχολείων, να αναδειχθεί η δουλειά των ομάδων των Συλλόγων Γονέων της περιοχής μας που όλη τη χρονιά εργάζονται ακούραστα για την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Ένας νέος θεσμός που έκανε το πρώτο του βήμα με πολλή όρεξη και μεράκι, γιατί μόνο με μεράκι και πολλές ώρες εθελοντισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν τέτοιες δράσεις.
Η βραδιά ξεκίνησε με τους σχετικούς χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων, κ. Νίκο Παπακώστα και τον Δήμαρχο Γλυφάδας, κ. Γιώργο Παπανικολάου. Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με την μπάντα του 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Γλυφάδας. Τα παιδιά και ο υπεύθυνος δάσκαλός τους, Σπύρος Τυρέας παρουσίασαν ένα ημίωρο πρόγραμμα με μια εξαιρετική επιλογή τραγουδιών κυρίως από το ελληνικό εναλλακτικό ρεπερτόριο.
Η συνέχεια άνηκε στις ομάδες μοντέρνου χορού από τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας. Οκτώ χορευτικές ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας τις χορογραφίες τους με μεγάλη χαρά και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τον χόρο του Διασχολικού. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά των: 5ου, 6ου, 7ου, 9ου, 10ου & 11ου Δημοτικών σχολείων Γλυφάδας και τους υπεύθυνους δασκάλους τους για το υπέροχο θέαμα που μας παρουσίασαν.
Τηρώντας ευλαβικά το πρόγραμμα ακολούθησαν οι χορευτικές ομάδες Παραδοσιακών χορών. Την αρχή έκανε η χορευτική ομάδα γονέων του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Γλυφάδας ξεσηκώνοντας το κοινό και ακολούθησαν οι εμφανίσεις των παιδιών των 8ου, 6ου, 12ου & 5ου – 16ου – 7ου δημοτικών σχολείων και του 5ου Γυμνασίου. Οι υπέροχες φορεσιές και η παραδοσιακή μουσική κατέκλυσαν τον χώρο και τα χειροκροτήματα ήταν ιδιαίτερα θερμά. Το ιδιαίτερο κέφι συνεχίστηκε με τη ζωντανή εμφάνιση συγκροτήματος παραδοσιακής μουσικής.
Η συνέχεια του 1ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ περιελάμβανε βραβεύσεις γονέων και εκπαιδευτικών. Δυστυχώς εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι θεατές – γονείς των παιδιών των χορευτικών ομάδων είχαν αποχωρήσει μετά τις εμφανίσεις των παιδιών...
Βραβεύτηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί που προσέφεραν στον πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό πλαίσιο. Η συμβολή των γονέων και των εμπνευσμένων εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικά σημαντική για την διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών μας!
Στα μειονεκτήματα της πραγματικά υπέροχης βραδιάς είναι ο ίδιος ο χώρος που δεν ενδείκνυται για μουσικές εκδηλώσεις μια που είναι κατασκευασμένος για να φιλοξενεί αθλητικούς αγώνες και συναφείς εκδηλώσεις. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός μεγάλου χώρου που να είναι ικανός να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις με μεγάλη χωρητικότητα και επαρκή ηχοφωτιστική κάλυψη.

ΛΟΥΚΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος, πρόεδρος Συλλόγου γονέων 9ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας.

Στους βραβευθέντες από την Ένωση Γονέων  ήταν και τρεις εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για τις εξωδιδακτικές παιδαγωγικές  δραστηριότητες που συντονίζουν στο πλαίσιο του σχολείου, αλλά εκτός ωρών διδασκαλίας, οι οποίες προσφέρουν γνώσεις και δεξιότητες που εντάσσονται στα ενδιαφέροντα των μαθητών.
Οι καθηγήτριες Αικατερίνη Μαρία Ρόζη και η Μαργιέττα Στρουμπή για την επιτυχημένη 10ετή πορεία της Θεατρικής Ομάδας  η οποία έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία. Ανεβάζει πρότυπα θεατρικά έργα των οποίων το σενάριο είναι προσαρμοσμένο σε διάρκεια στο χρόνο της παράδοσης μιας διδακτικής ώρας. Το περιεχόμενο είναι ένα επιστημονικό θέμα από την ύλη διδασκαλίας το οποίο εκλαϊκεύεται με χιούμορ θεατρικά, ώστε να γίνει κατανοητό.
Ο καθηγητής Ανδρέας Μακρογκίκας για τη συμμετοχή του στη Δημοσιογραφική και  Φωτογραφική ομάδα, η οποία πορεύεται στο 15ο έτος, η οποία λειτουργεί και την ιστοσελίδα ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ με καθημερινή ανάρτηση. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν ελκυστικά, να καλλιεργούν την κριτική σκέψη, να αναπτύσσουν ικανότητες που βοηθούν στην διάκριση ποιο γεγονός αποτελεί είδηση ή είναι κατασκευασμένο, καθώς και την καλλιτεχνική έκφραση του ωραίου κάνοντας θαυμάσιες φωτογραφικές λήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου