Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η ΙΛΙΑΔΑ… ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Η ΤΑΞΗ ΕΓΙΝΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Σε ένα από τα τελευταία μαθήματα της Ιλιάδας της τάξης του Β3, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, η αίθουσα μετατράπηκε σε θεατρική σκηνή. Δραματοποιήθηκε με ιδέα και προτροπή της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη μία από τις πιο ειρηνικές και ανθρώπινες σκηνές της Ιλιάδας: Η τελευταία συνάντηση του Έκτορα και της Ανδρομάχης από τη Ζ’ ραψωδία. 
Στην παράσταση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της τάξης με ξεχωριστό τρόπο. Κάποιοι ανέλαβαν να ξετυλίξουν και να στερεώσουν το ζωγραφισμένο σκηνικό. Άλλοι βοήθησαν τους συμμαθητές τους που υποδύονταν τον Έκτορα και τις συμμαθήτριες που υποδύονταν την Ανδρομάχη να ντυθούν. Δύο κρύφτηκαν πίσω από το σκηνικό και πρόσεχαν μήπως οι ηθοποιοί ξεχάσουν τα λόγια τους, οπότε να τους τα θυμίσουν. Και τα υπόλοιπα παιδιά ήταν οι Τρώες που παρακολουθούσαν τη συνάντηση του Έκτορα και της Ανδρομάχης. Μάλιστα παρακολούθησαν την παράσταση δύο φορές, αφού εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αποδώσουν τη σκηνή αυτή δύο ζευγάρια μαθητών.

Έτσι χαρήκαν όλοι την προσπάθεια, χειροκρότησαν και η καθηγήτρια του μαθήματος πέτυχε το σκοπό της να μυήσει τα παιδιά σε θεατρικό κείμενο, το οποίο θα διδαχτούν στην Γ’ Γυμνασίου. 
 
ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου