Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Το Ελληνικό σνακ

 ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
του Μάνου Δημητρούλη*
 
Το Ελληνικό σνακ για κάθε περίσταση με την διπλή μορφή, όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.

ΥΛΙΚΑ για 30 τυροπιτάκια

500 Φαρίν απ
75 γρ. ηλιέλαιο
150 ml νερό
150 γρ. γιαούρτι
150 φέτα light
1 αυγό για τη ζύμη & 1 αυγό για άλειμμα
λίγο αποξηραμένο θυμάρι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβουμε τη φέτα light με τα χέρια μας και ρίχνουμε το θυμάρι.
Κόβουμε μικρά κομμάτια από το ζυμάρι (περίπου 35-40 γρ. το ένα) και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας, βάζουμε μια κουταλιά γλυκού φέτα και τυλίγουμε κρύβοντας τη φέτα μέσα στο ζυμάρι.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 14 περίπου λεπτά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά τυροπιτάκι:
Ενέργεια: 93 kcal
Υδατάνθρακες: 11.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
 
 .....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.

ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου