Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ!



Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
 
 Ενόψει της αρχής του νέου σχολικού έτους στις 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10π.μ στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο τελέστηκε ο ετήσιος καθιερωμένος αγιασμός.

 Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί  μισή ώρα πιο νωρίς στον προαύλιο χώρο του σχολείου και κατενθουσιασμένοι, διηγούνταν ο ένας στον άλλο τα νέα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
 Τα παιδιά της Α’ τάξης ήταν αγχωμένα και περίμεναν με λαχτάρα να μάθουν τους νέους τους συμμαθητές κάτι που δεν άργησε πολύ να γίνει.
 Με το χτύπημα του κουδουνιού οι μαθητές συγκεντρώθηκαν ανά τάξεις και στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή του  αγιασμού από τον πάτερ Μιχαήλ, που έρανε με το αγιασμένο νερό όλους τους συμμετέχοντες και τους ευλόγησε.
Στο τέλος του αγιασμού ο πάτερ Μιχαήλ πήρε πρώτος το λόγο και διάβασε το μήνυμα του μητροπολίτη της περιοχής μας και ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του στα παιδιά υγεία και καλή σταδιοδρομία Συνέχισε η λυκειάρχης με τον δικό της λόγο, και μετά μίλησε ο νέος διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας Βασίλειος Αλατζάς απευθύνοντας πολλές ευχές στους μαθητές.
 Ένας όμως ιδιαίτερος λόγος που εκφωνήθηκε στον αγιασμό του σχολείου μας ήταν ο λόγος του νέου δημάρχου της Γλυφάδας του Γεωργίου Παπανικολάου ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. Ο δήμαρχος απεύθυνε λόγο στους μαθητές και μοιράστηκε μαζί τους εμπειρίες από τον δικό του σχολικό βίο, καθώς και αυτός είχε φοιτήσει στο σχολείο μας ως μαθητής.
 Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα και ύστερα οι μαθητές της πρώτης μοιράστηκαν σε τμήματα. Όλοι οι μαθητές ακολούθησαν τους καθηγητές τους στις αίθουσες όπου παρέλαβαν το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας ενώ μετά οδηγήθηκαν στο ισόγειο για να παραλάβουν τα βιβλία τους.
 Η πρώτη ημέρα ήταν ξεχωριστή  και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις όπως ελπίζουμε να φύγουν και οι υπόλοιπες!
                                                                              Ελένη Κασούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου