Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών




ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
 
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών επισκέφτηκαν δύο τμήματα της Τρίτης Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου .

Η εκπαιδευτική εκδρομή ξεκίνησε με την ξενάγηση των μαθητών στο χώρο του ιδρύματος. Ακολούθησε μία παρουσίαση στο διαδραστικό πίνακα που εξηγούσε τις λειτουργίες του ιδρύματος. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημαντική προσφορά του ιδρύματος, αλλά ενημερώθηκαν και για ιστοσελίδες και μεθόδους με τις οποίες θα μπορούσαν να κάνουν έρευνες σε θέματα που τα απασχολούν και να βρίσκουν έγκυρες πληροφορίες, κάτι που θα τους φανεί πολύ χρήσιμο στη μελλοντική τους πορεία. Στη συνέχεια τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος, να ξεναγηθούν στο αρχείο του ιδρύματος, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές για να αναζητήσουν πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη που ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τις σημαντικές γνώσεις και πληροφορίες που αποκόμισαν, οι οποίες θα τους χρησιμέψουν ιδιαίτερα στο μέλλον.

Αργυρώ Μπούρμπουλα,  Μιχαηλίδη Ελένη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου