Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ



 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η βράβευση της Δημοσιογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας από την ένωση Γονέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων  του  ΕΠΑΛ για να τιμηθεί η συμμετοχή παιδιών της στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και παρουσίαση των παρευρισκόντων επισήμων από την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Καραβουσάλη Μαρία στους παρευρισκομένους και ακολούθησε από τον μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο η ευλογία της βασιλόπιτας. Στην συνέχεια έγινε η βράβευση γονέων, οι οποίοι είχαν προσφέρει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια, και με την χαρούμενη παιδική χορωδία η οποία τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά).
Ακολούθησε  η βράβευση της δημοσιογραφικής ομάδας, οι μαθητές της οποίας περίμεναν ανυπόμονα την στιγμή, αυτή ανέβηκαν στη σκηνή με φανερή την συγκίνηση στα μάτια τους καθώς έβλεπαν τις προσπάθειές τους να αναγνωρίζονται. Η στιγμή της βράβευσης ήταν συγκινητική. Όλα τα παιδιά, η Κωνσταντίνα Μπελεγράτη, η Ελένη Κασούρα, η Έλενα Μηχαηλίδη, η Αργυρώ Μπούρμπουλα, ο Δημήτρης Μαρούσης ,ο Μάριος Καγγέλης  πήραν, ο καθένας τον έπαινό του. Στο σχολείο και στους καθηγητές (κα.Λουμπαρδιά και κ.Μακρογκίκα) δόθηκε τιμητική πλακέτα αναγνωρίζοντας έτσι το στήριγμα που παρείχαν στα παιδιά καθ όλη τη συνεχή τους προσπάθεια. Ο κύριος Μακρογκίκας παραλαμβάνοντας από την αντιδήμαρχο Παιδείας Άννυ Καυκά το συλλογικό  βραβείο ευχαρίστησε την Ένωση Γονέων για την αναγνώριση της προσπάθειάς, μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την δημοσιογραφική ομάδα και για το πώς έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο. Δυο λόγια από καρδιάς είπε και ο Δημήτρης Μαρούσης,  το παιδί που ήταν ανάμεσα στους πέντε εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό μαθητικό Κοινοβούλιο.
Το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων ήταν ιδιαίτερα θερμό για αυτή την επιτυχία του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.
Αμέσως μετά ακολούθησε η τιμητική βράβευση του κυρίου Αλέξη Καπόπουλου του πρώην διευθυντή του σχολείου  που συνταξιοδοτήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά, για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του  στα σχολεία της Γλυφάδας που υπηρέτησε ως καθηγητής όσο και από τις θέσεις εκπαιδευτικής διοικητικής ευθύνης.
Βραβεύτηκαν ακόμη και οι μαθητές που διακρίθηκαν για την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Καρτσάνης, που ήταν μαθητής του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δημήτρης Μαρούσης Μάριος Καγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου