Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ



 Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας καθώς γιόρτασε την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι είναι οι προστάτες των γραμμάτων.

Συγκεντρωθήκαν οι μαθητές την συνηθισμένη ώρα στο σχολείο και ξεκινήσαν με τα πόδια κατά τμήματα και με την συνοδεία των καθηγητών με προορισμό την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα. Συνάντησαν εκεί πολλά παιδιά από διάφορα σχολεία της περιοχής, με τα οποία παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία. Όποιος ήθελε και είχε προετοιμαστεί κατάλληλα μπορούσε να κοινωνήσει.
Με το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε η επιστροφή  στο σχολείο. Οι μαθητές, στη συνέχεια, πήγαν στις τάξεις τους. Μαθητές σε κάθε τάξη διάβασαν κείμενα που περιείχαν πληροφορίες για την ζωή, τις σπουδές, το έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών. Την επιμέλεια των κειμένων ανέλαβε η καθηγήτρια Ασπασία Αμβράζη.
Μέλη του συλλόγου Γονέων έφεραν σε κάθε τάξη την βασιλόπιτά της. Οι μαθητές με αλφαβητική σειρά λάμβαναν το κομμάτι που τους αναλογούσε  από τον καθηγητή καθηγητή της τάξης. Ο τυχερός που έβρισκε το φλουρί από κάθε τάξη πήρε δώρο ένα Bluetooth.
Μάριος Καγγέλης

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ 
Πορεία προς τον ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα

Οι μαθητές βαδίζουν με τάξη

Δείγμα της ωριμότητας των μαθητών

Ο ναός του Αγίου Τρύφωνα όπου τιμήθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών

Στην τάξη οι μαθητές ενημερώθηκαν για το παιδαγωγικό έργο τους

Ο Σύλλογος γονέων διανέμει μία βασιλόπιτα σε κάθε τμήμα

και από ένα κομμάτι σε κάθε μαθητή!

Ο Σύλλογος φρόντισε και ένα δώρο στο κάθε μαθητή που του έτυχε το "φλουρί"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου