Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΧΙΟΝΙΣΕ...



ΥΠΗΡΞΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

Οι μαθητές ευελπιστούσαν σε μια άσπρη μέρα από χιόνι. Από την προσέλευση των μαθητών στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ακούγονταν ερωτήματα για την πορεία του καιρού κατά την διάρκεια της μέρας καθώς και για την ασθενή χιονόπτωση που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται από εχθές το απόγευμα.

Την πρώτη διδακτική ώρα η απογοήτευση φαινόταν στα μάτια των παιδιών καθώς δεν υπήρχε ίχνος χιονιού.
Οι μαθητές βρίσκονταν στις αίθουσές τους και κάνανε το μάθημα της δεύτερης ώρας, όταν παρατήρησαν ότι πυκνές  χιονονιφάδες άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό στο προαύλιο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να στρώνονται πάνω του. Τότε ένα αίσθημα ανυπομονησίας τα κυρίευσε μέσα τους, να βγουν έξω και να παίξουν.
Μετά από πέντε λεπτά αναμονής μέσα στις τάξεις επιτέλους χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα! Οι μαθητές με χαμόγελα στα πρόσωπά τους βγήκαν με ορμή από τις αίθουσες και πήγαν στο προαύλιο για να απολαύσουν την χιονόπτωση.
Το θέαμα στον σχολικό  χώρο ήταν εντυπωσιακό! Ένα λευκό τοπίο απλωνόταν μπροστά στα μάτια μας! Μαθητές  ακόμα και καθηγητές στεκόντουσαν στην μέση της αυλής με το χιόνι να πέφτει πάνω τους ενώ τα παιδιά των μικρότερων τμημάτων χοροπηδούσαν από την χαρά τους!
Στην συνέχεια κάποιοι κατασκεύαζαν χιονόμπαλες και τις πετούσαν ο ένας στον άλλο, άλλοι ζωγράφιζαν δημιουργικές καλλιτεχνίες σε επιφάνειες με πολύ χιόνι. Μέσα σε λίγα λεπτά το χιόνι είχε εξαφανιστεί από χώρο τού σχολείου.
Κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης ένας αέρας ζωντάνιας και δημιουργικότητας φυσούσε στο προαύλιο.
Σύντομα όμως η χαρά από τα πρόσωπα των παιδιών έσβησε καθώς βγήκε ο ήλιος ο οποίος σταμάτησε την χιονόπτωση. Αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο επόμενο διάλειμμα υπήρξε μια μικρή χιονόπτωση αλλά αρκετή για να χαροποιήσει και πάλι τους μαθητές, μετά την οποία έσβησε κάθε ελπίδα των παιδιών για περαιτέρω πτώση χιονιού!
Τελικά μετά από δυο ημέρες κακοκαιρίας, βροχόπτωσης και κρύου μικροί και μεγάλοι δικαιώθηκαν, έστω για λίγη ώρα, με μια λευκή από χιόνι ημέρα…!

Ελένη Μαρία Μαρούση, Τάσος Καλατζής, Αλέξανδρος Στεργίου, Αρετή Παπαγεωργοπούλου
ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ 


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου