Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

«Όξινη βροχή»

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!

Το διδακτικό σενάριο με θέμα «Όξινη βροχή» παρουσίασε   την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 ομάδα μαθητών  της τρίτης τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας στον χώρο του Επιμορφωτικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)  Αλίμου.


Οι μαθητές ενημέρωσαν τους καθηγητές που παραβρέθηκαν σχετικά με το φαινόμενο της όξινης βροχής και στην συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα παρουσίασε ένα πείραμα προσομοίωσης του σχηματισμού της όξινης βροχής (μέσω κάυσης θείου)  και της επίδρασής της στο ανθρωπογενές περιβάλλον και η δεύτερη ένα πείραμα σχετικό με την μακροσκοπική και μικροσκοπική μελέτη  των συνεπειών  της όξινης βροχής στη χλωρίδα.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση τα παιδιά, όλοι οι καθηγητές συζήτησαν μεταξύ τους, τρόπους διδασκαλίας, του συγκεκριμένου μαθήματος, μόλις έκλεισε η συζήτηση όλοι έδωσαν συγχαρητήρια στα παιδιά και τα ευχαρίστησαν που έβαλαν ένα χρώμα ζωντάνιας και στο θέμα και στη συζήτηση.
«Το κοινό στο οποίο απευθυνθήκαμε αποτελούταν από περίπου τριάντα καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως, καταλαβαίνετε αυτό ήταν αρκετό ώστε τα μόνα συναισθήματα μας κυριαρχούσαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης να είναι το άγχος και η αγωνία. Ήταν μεγάλη πρόκληση για όλους μας να φανούμε αντάξιοι της Κας Ρόζη, που μας εμπιστεύθηκε, και να κερδίσουμε την εύνοια του απαιτητικού αυτού κοινού. Ευτυχώς, και οι δυο ομάδες φέραμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία τα πειράματα και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε το κοινό μας. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Είμαι πολύ περήφανη που πήρα μέρος στην παρουσίαση μιας τόσο σοβαρής επίπτωσης της μόλυνσης του περιβάλλοντος και να απόκτησα τόσες πολλές καινούργιες γνώσεις. Θα χαρούμε πολύ όλοι μας να συμμετέχουμε πάλι σε μια παρόμοια διοργάνωση», δήλωσαν οι μαθητές.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πείραμα βραβεύτηκαν  με έπαινο απο τον υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε Αλίμου Χριστόφορο Στογιάννο. Την ομάδα των παιδιών αποτελούσαν οι: Ελένη Κατσανάκη, Χριστίνα Ζαμπούκα, Ηλιάννα Ηλιοπούλου, Άγγελος  Δημήτρης, Γιάννης Ευθυμίου και Κωνσταντίνος Ζέλιος. Τους μαθητές υποστήριξαν και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Αικατερίνη Ρόζη και Φωτεινή Μπαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου