Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ



 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Ως ιδέα ξεκίνησε να φέρνει κάθε φορά ένα παιδί, παραδοσιακές νοστιμιές από κάποιο μέρος της Ελλάδας. Υλοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας συνάντησης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.
Τα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτήν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να φάνε δύο ξεχωριστές  νοστιμιές της κρητικής κουζίνας: λαχανοντολμάδες και ντολμαδάκια. Τα εδέσματα αυτά είχε την καλοσύνη να τα φέρει η μαθήτρια Μαρία Μιχαλίτση τα οποία ετοίμασε η μητέρα της. Ήταν γευστικότατα και τα δύο μεζεδάκια τα οποία τίμησαν δεόντως όλα τα παιδιά της ομάδας! Το απέδειξαν οι άδειες συσκευασίες...
Εκδηλώθηκε ανυπομονησία για τις επόμενες νοστιμιές.
Δυο λόγια για τα φαγητά αυτά: Ενώ μοιάζουν πολύ στην παρασκευή τους, έχουν μια πολύ σημαντική διαφορά (και στην γεύση!) και αυτή είναι στο φύλλο με το οποίο τυλίγεται η γέμιση. Τα ντολμαδάκια θέλουν φύλλα από κλήματα (γνωστά και ως αμπελόφυλλα) ενώ  οι  λαχανοντολμάδες, φύλλα από λάχανο.

Μάριος Καγγέλης


1 σχόλιο:

  1. Εντυπωσιακό είναι και το τύλιγμα τόσο των λαχανοντολμάδων όσο και στα ντολμαδάκια. Λεπτοδουλειά, που θυμίζει Νοικοκυρά με την παραδοσιακή αξία της λέξης. Καλό είναι να παρουσιάζεται και η συνταγή καθώς και ο τρόπος τυλίγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή