Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τριήμερη εκδρομή-1η ημέρα


 ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 Το Σάββατο 28 Μαρτίου τα παιδιά της Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας ξύπνησαν από νωρίς το πρωί. Έπρεπε να είναι στις 7.00 στο χώρο του σχολείου ώστε να ξεκινήσει  η τριήμερη εκδρομή  με προορισμό τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου. Η χαρά και η ανυπομονησία όλων ήταν μεγάλη. 

Μετά τον έλεγχο των δύο λεωφορείων από την Τροχαία, ξεκίνησε η εκδρομή! Τους  συνόδευαν οι καθηγητές: Μαργιέττα Στρουμπή, Καλλιόπη Καλαματιανού, Ιωάννης Χασιώτης και Ανδρέας Μακρογκίκας.
Στην διαδρομή έγινε στάση στα Καμένα Βούρλα για ξεκούραση. Ακολούθησαν άλλες δύο μικρότερες μέχρι να φτάσουμε στην πρωτεύουσα του Νομού Μαγνησίας, τον Βόλο.
Επισκεφτήκανε το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας, όπου θαυμάσανε τον ενδιαφέροντα πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων του από όλη την Θεσσαλία. Πιθάρια, νομίσματα, αγάλματα, τάφοι με σκελετούς, επιγραφές, αγγεία, κοσμήματα, ήταν μερικά από τα εκθέματα της συλλογής.
 Στη συνέχεια, ακολούθησε βόλτα στο λιμάνι του Βόλου. Η συννεφιά  δεν επηρέασε στο να απολαύσουν οι εκδρομείς την θάλασσα ή να παρατηρούν τα καράβια που είχαν αγκυροβολήσει, καθισμένοι στα παγκάκια ή περπατώντας.
Ακολούθησε η άφιξη στο ξενοδοχείο ΧΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ των 5* όπου τα παιδιά τακτοποιήθηκαν και ξεκουράστηκαν. Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή. Περιτριγυρισμένο από πράσινο, δίπλα στην παραλία. Δύο όροφοι είχαν διατεθεί για τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Τα περισσότερα αγόρια ήταν στο ισόγειο και τα κορίτσια  στον 1ο όροφο. Στα δωμάτια φιλοξενήθηκαν δύο ή τρία παιδιά. Μετά την τακτοποίηση, μαζευτήκανε σιγά σιγά όλοι στο ισόγειο.
Ήταν η ώρα για το  δείπνο. Στο χώρο της τραπεζαρίας του ξενοδοχείου υπήρχε η δυνατότητα επιλογής μέσα από μια μεγάλη ποικιλία φαγητών.
Στην συνέχεια πήγανε για χορό. Διασκεδάσανε με την ψυχή μας. Ήπιανε το αναψυκτικό τους και λικνιστήκανε στους ρυθμούς των ελληνικών και ξένων  τραγουδιών.

Μάριος Καγγέλης, Αργυρώ Μπούρμπουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου