Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τριήμερη εκδρομή-2η ημέρα



 ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Με την αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή και με λιγότερο ύπνο κατά μία ώρα, ξημέρωσε η Κυριακή, η δεύτερη μέρα της εκδρομής. Ξεκινήσαμε να γνωρίσουμε και να εξερευνήσουμε το Πήλιο, το όμορφο βουνό της Μαγνησίας.
Πρώτος προορισμός η Μακρυνίτσα. Η θέα κατά την διαδρομή ήταν μοναδική. Βλέπαμε από ψηλά την θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους και την πόλη του Βόλου να απλώνεται στα πόδια μας. Κινούμαστε μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο γεμάτο από πλατάνια, βελανιδιές, έλατα  και οξιές. Οι καταρράκτες με τα γάργαρα νερά έκαναν το φυσικό τοπίο ακόμα πιο όμορφο.
 Μετά από μια ώρα και πολλές στροφές φτάσαμε στο χωριό, την όμορφη Μακρυνίτσα όπου θαυμάσαμε τα παλιά αρχοντικά της σπίτια. Ανεβήκαμε στην πλατεία απ΄ όπου συνεχίσαμε να απολαμβάνουμε την πανέμορφη θέα. Θαυμάσαμε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο που στεκόταν αγέρωχος. Από τα μαγαζάκια του χωριού ψωνίσαμε αναμνηστικά και ήπιαμε δροσερά αναψυκτικά.
Οι Μηλιές ήταν ο επόμενος προορισμός. Στο σιδηροδρομικό σταθμό του «μουτζούρη», το τρενάκι του Πηλίου, με τον ερειπωμένο  παλιό νερόμυλο ήταν το μέρος που μας απέσπασε την προσοχή. Θαυμάσια ήταν η διαδρομή από μονοπάτι για το χωριό των Μηλιών, ένας ενδιαφέρον οικισμός.
Πολύ ωραίο το Πήλιο και τα χωριά του αλλά αυτές οι στροφές μας ανάγκασαν να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα, αφού πολλά παιδιά έπαθαν ναυτία, ζαλίστηκαν…
H βραδινή έξοδος έγινε στο καφέ Bacare, η οποία είχε προγραμματιστεί  από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Προσφέρθηκαν άφθονα αναψυκτικά, χυμοί  σνακ, τοστ… 
Η επίσκεψη έγινε περπατώντας, οπότε  θαυμάσαμε και την όμορφη νυχτερινή  εικόνα της παραλίας του Βόλου! 
 Μάριος Καγγέλης, Αργυρώ Μπούρμπουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου