Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Η οργή της φύσης

ΜΑΝΔΡΑ, ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ

Το βίωμα του Αλέξανδρου, μαθητή της Δ΄ τάξης στο δημοτικό σχολείο της Μάνδρας, αποτυπώνει η έκθεσή του. Η καλύτερη περιγραφή, το πληρέστερο ρεπορτάζ, για το γεγονός που τάραξε την καθημερινότητά του, και των κατοίκων της περιοχής, με δυσάρεστο τρόπο. Η οργή της φύσης, που εύχεται κανένας να μην ζήσει…


Ο δεκάχρονός Αλέξανδρος βλέπει την πραγματικότητα σε αντίθεση με ενήλικες που δικαιολογούνται μεταφέροντας τις ευθύνες μακριά τους!

Η ήσυχη πόλη της δυτικής Αττικής, η Μάνδρα, χτυπήθηκε από έναν γιγάντιο χείμαρρο που κατέστρεψε τα σπίτια των κατοίκων. Ήταν έξι τα χαράματα, κοιμόμουν και ξαφνικά άκουσα ένα τεράστιο βουιτό. Πετάχτηκα από το κρεβάτι και κοίταξα έξω από το μπαλκόνι μου. Ξαφνικά είδα έναν τεράστιο χείμαρρο που στο πέρασμά του έπαιρνε αυτοκίνητα, ξερίζωνε δέντρα και γέμιζε λάσπη τα σπίτια των ανθρώπων.
Το δικό μας σπίτι είναι διώροφο και όλοι είχαμε ανέβει στον πάνω όροφο επειδή ο κάτω είχε πλημμυρίσει ολοσχερώς. Δε διαλύθηκαν μόνο τα έπιπλα, χάλασαν οι ηλεκτρονικές συσκευές, το μπάνιο και άλλα. Επίσης, πλημμύρισε το σπίτι του παππού και της γιαγιάς μας. Όταν τελείωσε το συμβάν ανοίξαμε το σπίτι τους και έτρεχε για δέκα λεπτά συνεχόμενα το νερό σαν ποτάμι, λες και εκεί ήταν η πηγή που έβγαινε ο χείμαρρος.
Ο κόσμος ήταν αναστατωμένος. Οι δρόμοι είχαν γεμίσει λάσπη και τα σπίτια δεν είχαν ρεύμα και νερό.
Οι κάτοικοι έψαχναν τα αυτοκίνητά τους αν έχει μείνει τίποτα από αυτά. Αναρωτιέμαι ποιος φταίει γι’ αυτό. Το πιθανότερο είναι πως φταίνε οι άνθρωποι επειδή δεν σέβονται το περιβάλλον και την φύση που κανονικά είναι ότι πιο σημαντικό για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων.
Εκείνη την μέρα ήμουν κατατρομαγμένος και λυπημένος όσο ποτέ ξανά στη ζωή μου και εύχομαι να μην ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο τέτοιο σοβαρό περιστατικό. Και για να μην ξαναγίνει αυτό θα πρέπει οι άνθρωποι να σέβονται την δύναμη της φύσης και να αγαπάνε το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου