Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι πλέον πολύ κοντά. Και όσο πλησιάζουν αυτές οι ημέρες ενισχύεται η διάθεση να ομορφύνουν, να στολιστούν οι χώροι του σχολείου. Να παρουσιάσουν και αυτοί την γιορτινή τους πλευρά. 

Την διακριτική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χώρων της αυλής φρόντισε ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Αλλαγές που έκαναν εμφανή την κοσμική εικόνα της ενανθρώπισης του Χριστού. Ο μεγάλος φίκος της αυλής απόκτησε «καρπούς», που είναι οι ασημί μπάλες που τοποθετήθηκαν στα κλαδιά του. Δεξιά και αριστερά του, στα παράθυρα των γραφείων του σχολείου αναρτήθηκαν διακοσμητικά. Στα κάγκελα του εξώστη, που οδηγεί στους ορόφους, τοποθετήθηκε γιρλάντα που την αποτελούν κλαδιά ελάτου με κόκκινες μπάλες. Σύνθεση που είναι ιδιαίτερα εμφανής από την αυλή.
Η κάθε τάξη στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της, διαδικασία που συμμετείχαν όλα τα παιδιά του τμήματος. Η επαφή με τις γιορτινές μέρες των μαθητών είχε συνέχεια, αφού για το Χριστιανικό νόημα των γιορτών ενημερώθηκαν από τους θεολόγους και λαογραφικά από τους φιλολόγους. Είχε και την εικαστική επέκταση, στην οποία οι μαθητές ζωγράφισαν εικόνες που θυμίζουν Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά. Τα δημιουργήματά τους τα παιδιά τα τοποθέτησαν στις τάξεις τους διακριτικά σε τοίχο.


ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου