Σοκολατένια cookies
Τα cookies είναι η αμερικάνικη ονομασία του μπισκότου, αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσά τους. Η ζύμη των cookies στο ψήσιμο δεν φουσκώνει όπως στο μπισκότο! Σερβίρονται ως συνοδευτικά, συνήθως, με γάλα, τσάι ή καφέ.
Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι νηστίσιμη!...
ΥΛΙΚΑ
½ φλυτζάνι φυτική μαργαρίνη
¾ φλυτζάνι ζάχαρη
¼ φλυτζάνι κονιάκ
1 βανίλια
¼ φλυτζάνι κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 σακουλάκι κουβερτούρα σε σταγόνες
300 γραμμάρια (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με την μαργαρίνη και στην συνέχεια βάζετε το κονιάκ. Προστίθεται η βανίλια, το αλάτι, το κακάο και στο τέλος οι σταγόνες της κουβερτούρας.
Το αλεύρι προστίθεται σταδιακά στο μίγμα μέχρι η ζύμη να γίνει σφικτή. Ακολουθεί το πλάσιμο των cookies. Ψήνονται για 15΄ περίπου σε θερμοκρασία 200ο C .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ
ΣΣ. Η συνταγή της μαθήτριας αποτελεί εργασία της στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας της καθηγήτριας Ασπασίας Αμβράζη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου