Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Κωνσταντίνος Ράδος

Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΗΣ

Εξαίρετα ναυτικά διηγήματα είναι το περιεχόμενο του βιβλίου, που διαβάζονται με ενδιαφέρον. Ο Πειρατής της Γραμβούσης είναι από τα ωραιότερα πειρατικά διηγήματα της λογοτεχνίας. Η πλοκή της ιστορίας κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε όλη την διάρκειά της.

Η περιπέτεια διαδραματίζεται το 1828, ξεκινά από ένα νησί (πιθανόν Κυκλαδονήσι) και καταλήγει στην Γραμβούσα, την οχυρωμένη νησίδα της Κρήτης. Μια διαδρομή, ένα ναυτικό διάστημα, που έχει ως κεντρικό θέμα την απαγωγή μιας κοπέλας από ένα πειρατή μέχρι την απελευθέρωσή της. Περιπέτειες που περιγράφονται με πολλή φαντασία και είναι γεμάτο ανατροπές, γενναιότητα, δράση, πατριωτισμό, παλληκαριά, ναυτοσύνη!...
Η παρούσα έκδοση του βιβλίου είναι του 1930 και είναι γραμμένο στη δημοτική γλώσσα. Οι 262 σελίδες του περιέχουν και τα εξής επιπλέον ενδιαφέροντα θαλασσινά διηγήματα: Στην Κύπρο στην Αμμόχωστο, Ο πιλότος του Δαρ-Μπογάζ, Η κόρη του πρωτοκάραβου, Τα Κακαβούλια, Ο μούτσος της ναυαρχίδος, Η τριήρης του Φάϋλλου, Νότης Γιάκος ή Κουτσός, Ο βασιλεύς της θαλάσσης.
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου