Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΔΩΡΕΑΝ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΓΟΡΙΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Δωρεάν συμμετοχή στην ομάδα μπάσκετ προσφέρει ο Α. Ο. Τερψιθέας σε μαθητές της Α’ τάξης, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, που είναι γεννημένοι το 2006, για την αθλητική περίοδο 2018-2019.

Τα παιδιά εγγράφονται στο τμήμα Ακαδημίας της ομάδας, χωρίς την καταβολή συνδρομής και συμμετέχουν στο πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων της. Απαιτείται μόνο γνωμάτευση γιατρού ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.
Πρόκειται για ενδιαφέρουσα πρόταση ώστε να γνωρίσουν το μπάσκετ με την βοήθεια ειδικών προπονητών και παράλληλα να γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνος τους δημιουργικά και αθλούμενα. Τα γήπεδα βρίσκονται στην γειτονιά της Τερψιθέας, στην διασταύρωση  των οδών Αγίου Νεκταρίου και Τενέδου.
Το πρόγραμμα προπονήσεων είναι: ΔΕΥΤΕΡΑ 17.00-18.00 (ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ), ΠΕΜΠΤΗ 17.00-18.15 (ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ), ΣΑΒΒΑΤΟ 12.30-13.30 (ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ), και ΚΥΡΙΑΚΗ 13.30-14.30 (ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ).
Οι γονείς των ενδιαφερόμενων παιδιών, για περισσότερες πληροφορίες, να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της ομάδας που στεγάζεται στο γήπεδο ή τηλεφωνικά στο:  6944194043 (Πουλοπούλου Δώρα).
Η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να συνηθίσουν σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που κατά κανόνα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Περιορίζει τον κίνδυνο από προβλήματα υγείας , όπως η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές νόσοι και ο σακχαρώδης διαβήτης, και βοηθά στην απόκτηση υγιεινών συνηθειών.
Η καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) αποτελεί ευχάριστη απασχόληση. Τα χαρακτηριστικά που την κάνουν αγαπητό παιχνίδι είναι ο γρήγορος ρυθμός παιχνιδιού, η επαφή μεταξύ των αντίπαλων παικτών και η ευστροφία που πρέπει να έχουν οι παίκτες. Στην καλαθοσφαίριση για να πετύχουμε καλάθι πρέπει να αλλάζουμε πάσες και να συνεργαζόμαστε με πολλούς τρόπους. Όσο υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας υπάρχει σε μια ομάδα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει η ομάδα να χαρεί το παιχνίδι, να διασκεδάσει και να κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου