Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ψηφοφορία για το Διαδίκτυο

Καλύτερο, εξυπνότερο και πιο φιλικό μέρος

To Συμβούλιο Νέων για το Ψηφιακό Αγαθό (Youth Council for Digital Good) προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο, ιδιαίτερα τους εφήβους, να ψηφίσουν για σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο! Να καταστεί το Διαδίκτυο ένα καλύτερο, εξυπνότερο και πιο φιλικό μέρος!

Tους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν διαβουλεύσεις σε 13 χώρες για να επιλεχθούν ποια ψηφιακά θέματα πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά και ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι ώστε να γίνει το Διαδίκτυο πιο υγιές και πιο ασφαλές. Έχουν ήδη επιλέγει 30 θέματα. Αυτά περιλαμβάνουν τον εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους, την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τις διαδικτυακές φιλίες, την ανωνυμία και πολλά άλλα. Οι συμβαλλόμενες χώρες είναι: Αρμενία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισλανδία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μαρόκο, Σενεγάλη και Σλοβακία.  
Τώρα είναι η σειρά των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων να ψηφίσουν ποιες να είναι οι προτεραιότητες για το 2020 στη διαδικτυακή διεύθυνση https://goo.gl/forms/Ev7rlzXp4lss1qAG3 (στην Αγγλική γλώσσα). Η ψηφοφορία κλείνει στις 22 Ιανουαρίου
Τα 16 θέματα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα αποτελέσουν την ατζέντα "Πάρε θέση" για το 2020 και θα γίνουν οι 16 στόχοι για τη μετατροπή του Διαδικτύου, αντίστοιχα των στόχων αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη μετατροπή του πλανήτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου