Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Σε λάθος μέρος...

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ-DOG»

Λειτουργεί αποτρεπτικά η πινακίδα με το «Προσοχή σκύλος». Η αγνόηση της προειδοποίησης ορίζει συνέπειες…

Την συναντάμε στις έμπασες, στις αυλόπορτες σπιτιών ή επιχειρήσεων. Λειτουργεί ως πρόσθετη ασφάλεια για τους απρόσκλητους επισκέπτες. Αυτούς που θέλουν να αναστατώσουν την υπάρχουσα κατάσταση. Στην μέρες μας δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο!
Το «προσοχή σκύλος» αν το συναντήσεις στην είσοδο αυλής εκκλησίας;
Δυσκολεύεσαι να το αποδεχθείς. Έρχεται ως κακόγουστο αστείο. Να απαγορεύεται η είσοδος στην αυλή ναού, γιατί; για ποιο λόγο; Η είσοδος στο ναό όταν είναι κλειστός λαμβάνονται μέτρα προστασίας για αποτροπή της ιεροσυλίας. Στην αυλή όμως, τι κίνδυνος ελλοχεύει;
Κοιτάς προσεχτικά και σκύλος δεν φαίνεται, γάβγισμα δεν ακούγεται! Κάποιος «μπαγάσας» σκέπτεσαι έστησε ένα αστείο, μάλλον κακόγουστο.  
Ο αρχικός φόβος έχει εξουδετερωθεί. Μετατοπίζεις το σύρτη για να ανοίξεις την καγκελόπορτα. Η αυλόπορτα μόλις έχει μετακινηθεί και αντικρίζεις αγριεμένο ένα λυκόσκυλο, ευτυχώς με περιορισμένο εύρος δράσης αφού είναι δεμένο με αλυσίδα. Αυθόρμητα πείθεσαι και κλείνεις την πόρτα, επαναφέρεις και το σύρτη στην θέση του, για «παν ενδεχόμενο»…
Αυτός που τοποθέτησε και στις δύο εισόδους την προειδοποιητική πινακίδα φρόντισε να προσθέσει και την λέξη, «dog». Να το έχουν υπόψη και οι μη γνωρίζοντες την ελληνική.

ΣΣ Το ασυνήθιστο περιστατικό το συνάντησα σε ενοριακό ναό χωριού της Άνδρου!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου