Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας

Κάδους οικιακής ανακύκλωσης  

Δωρεάν κάδους οικιακής ανακύκλωσης συσκευασιών προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας στα νοικοκυριά, τα καταστήματα, τα σχολεία και  δημόσια κτίρια της πόλης στοχεύοντας στην καλλιέργεια συνείδησης ανακύκλωσης και ειδικότερα της διαλογής στην πηγή και στη μείωση ακόμα περισσότερο των απορριμμάτων.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, μικρό πλαστικό κάδο οικιακής ανακύκλωσης (75lt), εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ο οποίος αυξάνει σε υψηλό βαθμό τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς κάνει ευκολότερο το διαχωρισμό τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα εντός των οικιών και των δημοσίων κτιρίων. Στους ειδικούς αυτούς κάδους συλλέγονται συσκευασίες από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και λευκοσίδερο.
Η προμήθεια του κάδου οικιακής ανακύκλωσης προαπαιτεί να συμπληρωθεί η σχετική φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg7gSoX0U3GoXK9lUQwJkMlBvhW2n3XDmpK63f1wYfYmF5Ww/viewform 
Στη συνέχεια μπορεί να τον παραλάβει είτε από το Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο) είτε από το τμήμα καθαριότητας (Παναγούλη 3).
Από τις αρχές της περασμένης χρονιάς η δημοτική αρχή Γλυφάδας είχε κηρύξει το 2018 ως έτος ανακύκλωσης για τη Γλυφάδα, θέτοντας το φιλόδοξο στόχο, να μειωθούν τα απορρίμματα της πόλης που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Φυλής κατά 15%. Με βάση τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα απορρίμματα από τη Γλυφάδα που κατέληξαν στο ΧΥΤΑ Φυλής μειώθηκαν κατά -16.8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017! Η αντίστοιχη μεταβολή στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής ήταν -6.2%. Η μείωση, δηλαδή, των απορριμμάτων που πέτυχε ο Δήμος Γλυφάδας ήταν κατά 2,5 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Αττικής.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΔΟΥ (οδηγίες)


ΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου