Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Συνεργασία με Ε.Κ.Φ.Ε.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Μικροσκοπική παρατήρηση κυττάρων κρεμμυδιού πραγματοποίησαν οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Α4, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με την συνεργασία του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Δ’ Αθήνας. Το εργαστηριακό μάθημα διεξήχθη στο πλαίσιο του μαθήματος της βιολογίας.

Στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του 3ου Γυμνασίου ο καθηγητής του ΕΚΦΕ παρουσίασε την διαδικασία του πειράματος. Παράλληλα είχαν τοποθετηθεί τέσσερα μικροσκόπια (δύο του σχολείου και δύο του ΕΚΦΕ) μαζί με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία και ολοκλήρωση της εργαστηριακής άσκησης, όπως λαβίδα, πλάκες, τσιμπιδάκι, καλύπτρα, βελόνες. 
Τα υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο βολβός του κρεμμυδιού που ήταν κομμένος σε μικρά κομμάτια. Τα παιδιά έπρεπε με τις βελόνες και το τσιμπιδάκι να ''βγάλουν'' ένα κομμάτι από τον φλοιό του. Να το τοποθετήσουν στην γυάλινη πλάκα, να το σκεπάσουν με την καλύπτρα και να το εφαρμόσουν στη βάση του μικροσκοπίου. Με την κατάλληλη μεγέθυνση, στην συνέχεια, διέκριναν τον πυρήνα και το κυτταρικό τοίχωμα. 
Ήταν ένα μάθημα ''έκπληξη'' για τους μαθητές στο οποίο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου