Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Παραδοσιακό γευστικό φαγητό

Βελουτέ σούπα τραχανά


Παραδοσιακό χειμερινό φαγητό ο τραχανάς που πληροί τις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις. Καταναλώνεται κυρίως ως δείπνο αλλά και ως πρωινό. Γευστικό και γρήγορα παρασκευαζόμενο φαγητό το οποίο έχει υψηλή θρεπτική αξία, λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. 

Ως φαγητό μόνο το άκουσμα τραχανάς στα παιδιά και τους νέους δημιουργεί απέχθεια. Ο λόγος είναι ότι συγχέεται η συμβολική με την διατροφική αξία. Τραχανάδες χαρακτηρίζονται οι αργοπορημένοι και οι νωχελικοί διότι παρομοιάζονται με την διαδικασία παρασκευής του τραχανά. Ένας άλλος λόγος είναι ότι έχει συνδεθεί, στο παρελθόν, ως τροφή των ηλικιωμένων που στερούνται δοντιών.  Ας τα ξεχωρίσουμε…

Υλικά  

200 γρ. τραχανάς γλυκός
1 λίτρο γάλα
1 πατάτα βραστή 
Τυρί φέτα
Λίγο ελαιόλαδο 

Εκτέλεση
  
Βράζουμε τον τραχανά με το γάλα μέχρι να μαλακώσει. Τον πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με την πατάτα. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και λίγο ελαιόλαδο. 

 Κόστος συνταγής: περίπου 3,50 €

ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου