Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ

Επισκέφτηκαν το ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο της ΕΡΤ οι μαθητές του Γ1, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, για να γνωρίσουν την διαδικασία μιας εκπομπής από το «παρασκήνιο», πίσω από τις κάμερες και τα μικρόφωνα.

Η  περιήγηση στην κρατική Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) ξεκίνησε με την ενημέρωση για τους σταθμούς που διαθέτει, που περιλαμβάνει τέσσερα κανάλια τηλεόρασης (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2,ΕΡΤ3, ΕΡΤHD)  και τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς. Συνεχίστηκε με τον ιστορικό εξοπλισμό, που περιλάμβανε μικρόφωνα και κάμερες, τα οποία χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για την μετάδοση των ενημερωτικών προγραμμάτων καθώς και αντικείμενα του σπουδαίου συνθέτη Μάνου Χατζηδάκη. 
Το πιο ενδιαφέρον μέρος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τα στούντιο όπου ετοιμάζονται και παράγονται οι εκπομπές. Η πρώτη επαφή έγινε με την πρόβα των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ. Οι μαθητές πήραν μια ζωντανή γεύση από υπέροχη κλασική μουσική. Έπειτα παραβρέθηκαν στο χώρο όπου γίνονται τα γυρίσματα των ειδήσεων. Στη συνέχεια πήγανε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού  των αθλητικών (ΕΡΑ spor), ενώ γινόταν ζωντανή μετάδοση. Ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τι ομάδα είναι και κάποιοι μαθητές αναφέρθηκαν για την αθλητική προτίμησή τους. Τέλος επισκέφτηκαν έναν άλλο ραδιοφωνικό στούντιο όπου παρακολουθήσαμε την συζήτηση ανάμεσα σε δύο δημοσιογράφους για το ζήτημα της Μακεδονίας.
Η επίσκεψη αυτή ήταν πρωτόγνωρη, ενδιαφέρουσα και χρήσιμη καθώς έμαθαν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζανε για την  προετοιμασία μιας εκπομπής.

ΣΟΦΙΑ ΒΕΚΙΛΟΓΛΟΥ,  ΜΕΛΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ




1 σχόλιο:

  1. Ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις ήθελε να γράφουμε το επώνυμό του με δύο γιώτα γιατί όπως έλεγε "τον αδυνατίζουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή