Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Να απομακρύνει τις προκαταλήψεις και τον αποκλεισμό των ανθρώπων με αναπηρία με την αλλαγή στάσης της κοινωνίας επισκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και επικοινώνησε με τους μαθητές της Γ’ τάξης, ο κύριος Παναγιώτης που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο», που υλοποιεί ο ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους). Επιδιώκεται  με την βιωματική ενημέρωση των μαθητών να αλλάξει τη στάση τους ως προς την αναπηρία και να τους εξοικειώσει στην κοινωνική αποδοχή και την ισότητα αυτών των συνανθρώπων μας.
Ο κύριος Παναγιώτης απέκτησε την αναπηρία στα 21 χρόνια του μετά από τροχαίο. Απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι η αρνητική στάση στους ανθρώπους με αναπηρία είναι λόγω έλλειψης γνώσης και κατανόησης αυτής της ειδικής κατάστασής τους. Τα προβλήματα από την διαφορετικότητα που έχουν δεν προέρχονται από την αναπηρία αλλά από την άγνοια των συνανθρώπων. 
Η ισότιμη αντιμετώπιση και ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας των ατόμων με αναπηρία είναι θέμα δημοκρατίας και πολιτισμού.

ΜΑΡΙΑ ΣΙΑΠΑΤΟΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου