Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Νεανικοί λόγοι για να την επισκεφτείτε... (1/19)

Καστοριά, η πανέμορφη γωνιά της Μακεδονίας
 
Η πανέμορφη γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας, η γραφικότατη πόλη της Καστοριάς, η οποία έχει πάρει το όνομά της  από τους κάστορες της λίμνης, που προσφέρουν το δέρμα τους για τα περίφημα γουναρικά.

 Αρχοντική πόλη τοποθετημένη στο εσώτατο σημείο της λίμνης Ορεστιάδας. Η ομορφιά της, αρμονικός συνδυασμός του φυσικού τοπίου της λίμνης και της αρχιτεκτονικής μοναδικότητας των κτισμάτων, αρχοντικά και εκκλησιές. 
  Υπάρχουν όμως και νεανικοί  λόγοι για να επισκεφτείτε την Καστοριά:
  • Να περπατήσετε κατά μήκος της τεράστιας περίφημης λίμνης, της Ορεστιάδας, για να θαυμάσετε αυτό το μοναδικό βιότοπο που είναι ενταγμένος αρμονικά στην ζωή της πόλης.
  • Να κάνετε βόλτες στα μαγαζιά και να αγοράσετε τις ονομαστές διεθνώς γούνες από την Καστοριά.
  • Να περπατήσετε στα πετρόκτιστα δρομάκια και να θαυμάσετε τα αρχοντικά με την χαρακτηριστική τους ιδιομορφία.
  • Να επισκεφτείτε το ενυδρείο και να γνωρίσετε από κοντά ψάρια και άλλα υδρόβια είδη που ζουν στις λίμνες και στα ποτάμια της χώρας μας.
  • Να θαυμάσετε μια από τις πιο όμορφες σπηλιές της Ελλάδας, την σπηλιά του δρόκου, που σύμφωνα με τον μύθο ήταν χρυσορυχείο που το φύλαγε ένας δράκος. Στο εσωτερικό του αντικρίζεις σταλακτίτες και σταλαγμίτες και εφτά μικρές λίμνες που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.
  • Να επισκεφτείτε την Μονή της Παναγιάς Μαυριώτισσας, η οποία χτίστηκε το 1802 δίπλα στα νερά της λίμνης, προκαλώντας τον θαυμασμό με τις αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά που απεικονίζουν Βυζαντινούς Αυτοκράτορες

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΟΥΣΚΑ

ΣΣ. Η πρόταση της μαθήτριας αποτελεί εργασία της στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου