Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας» παρουσιάζει την  κωμωδία «Δον Καμίλο», την Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου,  με αυστηρή προσέλευση στις 21:15, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123), με ελεύθερη είσοδο. 

Πρόκειται για μια καταπληκτική  και διαχρονική  θεατρική κωμωδία, όπου τα  γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις, εκδηλώνονται αιφνιδιαστικά  και με ταχύτατο ρυθμό. 
Το έργο είναι δημιούργημα του συγγραφέα Σωτήρη Πατατζή (1958) του οποίου πηγή έμπνευσης ήταν  το βιβλίο «Ο μικρός κόσμος του ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» του Giovani Guareschi, που είχε μεγάλη εκδοτική επιτυχία, ενώ έγινε και κινηματογραφική ταινία. Ο Άγγελος Τερζάκης έγγραψε στην κριτική του στο Βήμα:  «Εύστοχο χιούμορ. Καμιά παραχώρηση στη δημοκοπία που ωστόσο οργιάζει με τον πιο ασύστολο και επαιτικό τρόπο στις μέρες μας. Χειροκροτώ φανατικά τον «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ» με το φανατισμό του αφανάτιστου. Το έργο έχει πολύ διασκεδαστικά στοιχεία και ευρήματα ευφυέστατα». 
Πρωταγωνιστούν δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο που είναι καθολικός ιερέας, άνθρωπος συντηρητικών απόψεων και ταυτόχρονα πρόσωπο μεγάλης ηθικής εμβέλειας και ο Πεπόνε που είναι κομμουνιστής, μια σχέση αγάπης και μίσους. Ο ιερέας συμμετέχει χωρίς να το επιδιώκει σε ένα  παιχνίδι εξουσίας, στο οποίο εμπλέκονται διάφορα πρόσωπα, τα οποία χαρακτηρίζει η πολιτική και κομματική αντιπαλότητα που αποσκοπεί στην υφαρπαγή της ψήφου. Την σύγκλιση των αντιθέσεων πετυχαίνει ο έρωτας δύο νέων.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου