Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Έλαβαν ξανά «Γαλάζια Σημαία»

Κατάλληλες για μπάνιο τρεις ακτές της Γλυφάδας

Τρεις ακτές της Γλυφάδας, η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη παραλία, απέκτησαν και το 2019, το διεθνές βραβείο ποιότητας «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» διότι είναι καθαρές, λειτουργικές και  φιλόξενες για όλους, με τις ομπρέλες τους, τους διαδρόμους και το Seatrac για ΑμεΑ. Πρόκειται για το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.
  Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων της να είναι «Εξαιρετική».
Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental  Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου