Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

«Εγώ, εσύ, εμείς!»

ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας παρουσίασε την αλληγορική παράσταση:  «Εγώ, εσύ, εμείς!», στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στο πλαίσιο της ημερίδας: «Πειραματική Εφαρμογή της Θεατρικής Αγωγής στο Γυμνάσιο».

Η σκηνική παρουσία των μαθητών του σχολείου απέσπασε την προσοχή των συμμετεχόντων, όπως φανέρωσε το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Σε μια σύναξη όπου συμμετείχαν μαθητικά θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
Μέσα από την συμμετοχή τους στην  θεατρική παράσταση «Εγώ, εσύ, εμείς!», οι μαθητές εκφράστηκαν ελεύθερα σαν να έχουν βιώσει το ρατσισμό και τον εκφοβισμό (bullying). Η συστηματική προετοιμασία τους και η καλλιέργεια του ταλέντου τους απεικονίστηκε αυτό το  πάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Πρόκειται για δημιούργημα αλληγορικό που στηρίζεται στην εκφραστικότητα. Κάθε ατομική θεατρική εμφάνιση με την κίνηση, το ύφος και τη συμπεριφορά συνυπάρχει με τις υπόλοιπες της ομάδας και όλες μαζί συνθέτουν ένα αποτέλεσμα. Αποτυπώνει συναισθήματα που εκπέμπονται στους θεατές με τρόπο ώστε να προτρέπονται συμμετέχουν στο δρώμενο. Να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, να το βιώνουν και να δρουν αποτρεπτικά όταν εκδηλώνεται στον κοινωνικό τους περιβάλλον.
Το είδος της παράστασης, η συμμετοχή  στο πρόγραμμα,  ο πρωτόγνωρος τρόπος έκφρασης και η πολύπλευρη παιδαγωγική προετοιμασία των καθηγητριών, Αικατερίνης Ρόζη και Ζαφειρίας Παπαδημητρίου,  γέμισε τα παιδιά με πολλή χαρά και ευελπιστούν να το ξανακάνουν και στο μέλλον.
Σχετική δημοσίευση, πατήστε ΕΔΩ
Το βίντεο της παράστασης βρίσκεται ΕΔΩ
Μάριαμ Φουντά

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου