Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Μουσική Μυσταγωγική Παράσταση

Της Ποίησης το Πεντάγραμμο  
Νίκος Γκάτσος - Μάνος Χατζηδάκης

Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία "Μελωδοί" του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας "Ο Προφήτης Ηλίας" παρουσιάζει την μουσική μυσταγωγική παράσταση "Της Ποίησης το Πεντάγραμμο", την Κυριακή, 16 Ιουνίου,  στις 7:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (Ανατολικής Ρωμυλίας 123), με ελεύθερη είσοδο.

Παρουσιάζονται μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου Έλληνα στιχουργού Νίκου Γκάτσου, του δημιουργού στίχων που αναβλύζουν  συναισθήματα και εικόνες. Μελοποιημένα από τον Μάνο Χατζηδάκη, συνθέτης με διεθνή αναγνώριση και βραβευμένο με Οσκαρ. Οι συνθέσεις του διακρίνονται από αυθεντική μουσικότητα που περιείχαν καινοτομικά και αριστοτεχνικά επιρροές από την δυτική παράδοση, το λαϊκό και παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι και τις νεότερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές μουσικές. 
Παρουσιάζονται χαρακτηριστικά κοινά δημιουργήματα του Νίκου Γκάτσου και του Μάνου Χατζηδάκη. Τραγούδια διαχρονικά που αγγίζουν κάθε άνθρωπο στην ψυχή.
Την Πολυφωνική χορωδία διευθύνει ο Μαέστρος και Ερμηνευτής Σωτήρης Δογάνης. Την παράσταση παρουσιάζει η  λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου