Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Δωρεά συλλέκτη

ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΛΑΥΡΙΟΥ

Πετρώματα από το Λαύριο δώρισε στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας  ο καθηγητής - γεωλόγος  Νίκος Βόλβης από την Λάρισα, συλλέκτης πετρωμάτων - απολιθωμάτων, τα οποία συλλέγει από τις εξορμήσεις του στην φύση. 

Εμπλουτίστηκε η συλλογή του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών από Μαλαχίτες, Αζουρίτες και όχι μόνο, τα οποία εξορύχτηκαν από εσώτατα και βαθύτατα μέρη του υπεδάφους του Λαύριου, που σπανίζουν...
Ο καθηγητής κ. Βόλβης όσα πετρώματα περισσεύουν από την συλλογή του τα δωρίζει σε σχολεία που ενδιαφέρονται, στα οποία τα αποστέλλει με δικά του έξοδα. Πρόθεσή του είναι  «να συμβάλουμε όσο μπορούμε, στην επαφή των παιδιών με τη φύση... Εκεί είναι η πραγματική παιδεία, εκεί  είναι το μέλλον...». 
Η πρωτοβουλία για την δωρεά των πετρωμάτων στο 3ο Γυμνάσιο ανήκει στην καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη! Μια δωρεά που συντροφεύει τον δωρητή συλλέκτη - καθηγητή  η εγκάρδια  ευχαριστία των μαθητών του 3ου Γυμνασίου που, χάρη στην προσφορά του, έχουν την ευκαιρία να τα μελετήσουν σε πραγματικές συνθήκες, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους στην γεωλογία – πετρολογία - ορυκτολογία.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου