Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ

Ο κύριος Κυριάκος σκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, όταν αποφάσισε να κλείσει, μετά από μισόν και πλέον αιώνα, το ξυλουργικό εργαστήριο που διατηρούσε στην Τερψιθέα.
Πληροφορήθηκε από τον εγγονό του ότι υπάρχει στο σχολείο εργαστήριο Τεχνολογίας, όπου σε αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά περιλαμβάνει και τη δημιουργία κατασκευών.
Μας κάλεσε στο χώρο δημιουργίας του!
«Επιλέξτε ότι σας είναι χρήσιμο, να το χρησιμοποιήσετε και είναι δικό σας», μας είπε με φωνή που έκρυβε συγκίνηση. Φανέρωνε όμως και χαρά που εξοπλισμός και υλικά θα αξιοποιηθούν δημιουργικά από νέα παιδιά.
Επιλέξαμε όσα εργαλεία και υλικά μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο της Τεχνολογίας και ο κύριος Κυριάκος την άλλη μέρα τα έφερε στο σχολείο!
Το ηλεκτρικό τριβείο ήταν το πρώτο εργαλείο που αξιοποιήθηκε από μαθητή. Αφαίρεσε με αυτό τον περιττό στόκο από την περσινή κατασκευή του που λόγω του κορωνοϊού έμεινε ημιτελής…
Να είστε πάντα καλά κύριε Κυριάκο και σε ευχαριστούμε, αλλά η μεγάλη ευχή θα προέρχεται από τα παιδιά όταν χρησιμοποιούν τα εργαλεία και τα υλικά για τα δημιουργήματά τους.
ΥΓ. Το επώνυμο του κυρίου Κυριάκου δεν αναφέρεται γιατί ήταν επιθυμία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου