Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ο δρόμος των ποιητών

Ένα εμβληματικό έργο στη Γλυφάδα

Η νησίδα της Λαμπράκη, ένας εγκαταλελειμμένος χώρος που χρησιμοποιούταν ως χώρος στάθμευσης, άλλαξε όψη και χρήση. Έγινε πεζόδρομος της ποίησης!...
Πρόκειται για εμβληματικό έργο, μοναδικό στην Ελλάδα, όπου η ομορφιά της ξεχωριστής αστικής ανάπλασης συναντά την ομορφιά του ελληνικού ποιητικού λόγου. 
Έργο του Δήμου Γλυφάδας, που συντονίζει ο Γιώργος Παπανικολάου, ο πρώτος δήμαρχος από την Τερψιθέα και μαθητής του 3ου λυκείου Γλυφάδας.
Ο πεζόδρομος είναι στρωμένος με πρωτότυπους κυβόλιθους, με νέα δέντρα, καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, καθιστικά και - κυρίως - στρωμένος με τον πλούτο και τη σοφία της ελληνικής ποίησης.  Τον διανύεις πεζός ή με το ποδήλατο και συναντάς το μεγαλείο της ελληνικής ποίησης. Στο δάπεδο και στα παγκάκια συναντάς στίχους από ποιήματα του Σεφέρη, του Ελύτη, του Καβάφη, του Σολωμού, του Παλαμά, του Καρυωτάκη…  
Το βράδυ ο πεζόδρομος γίνεται γοητευτικότερος με τον προσεγμένο φωτισμό. Ιδιαίτερα αναδεικνύονται οι φωτιζόμενοι στίχοι, που είναι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Απέκτησαν και τα αυτοκίνητα τον χώρο τους, αφού δημιουργήθηκαν θέσεις στάθμευσης  περιμετρικά του πεζόδρομου.
Η ανθολογία της ποίησης και της καλαισθησίας συνθέτουν τον πρώτο τόμο, που περιλαμβάνει το τμήμα της Λαμπράκη που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Μεταξά και Κύπρου. Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν και οι υπόλοιποι τόμοι, να διαμορφωθούν και οι υπόλοιπες νησίδες της Λαμπράκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου