Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Βελούδο στο στόμα

Κολοκυθόσουπα

Παχύρρευστη, απαλή, βελούδινη, γλυκιά γεύση με έντονα αρώματα, συνυπάρχουν στην κολοκυθόσουπα. Βραδινό έδεσμα που έλκει όταν ο καιρός χειμωνιάζει! Θεωρείται ότι ασκεί ευεργετική επίδραση στο κρυολόγημα.

Υλικά

½ κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη)
1 μεγάλη πατάτα
1  μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
1 φλιτζάνι γάλα
 Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
 
Διαδικασία

• Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με τα μπαχαρικά και στο τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα.
• Τέλος προσθέτουμε το γάλα, και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
• Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
• Πολτοποιούμε τα υλικά με ράβδο-μπλέντερ ή αν δεν έχουμε, λίγα- λίγα στον κάδο του μπλέντερ.
Σερβίρεται ζεστή, με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και λίγα κρουτόν.

Tip: Αν αγοράσετε ολόκληρη την κολοκύθα, μπορείτε επίσης να ψήσετε τους σπόρους της οι οποίοι είναι πλούσια πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων.  Αν η κολοκύθα είναι μεγάλη, μπορείτε να φυλάξετε την υπόλοιπη στην κατάψυξη (κομμένη και καθαρισμένη) για την επόμενη φορά.

Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες (και γλυκές) συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου