Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Επιταγή 200€

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Άνοιξε, επιτέλους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της «Ψηφιακής Μέριμνας» για την απόκτηση της επιταγής (voucher) των 200€ για την αγορά Φορητού υπολογιστή (laptop) ή tablet ή σταθερού υπολογιστή (desktops) και προαιρετικά, κάποια περιφερειακά τους.
Η ενίσχυση αυτή των οικογενειών πραγματοποιείται σε δύο κύκλους και τώρα άνοιξε ο Α’ κύκλος με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Αφορά μόνο τους ήδη εγκεκριμένους δικαιούχους επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020. Περιλαμβάνονται οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€, οι οποίες λαμβάνουν την επιταγή των 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Ειδικότερα τα κριτήρια για τη χορήγηση του voucher είναι τα εξής:
-Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12000€
-Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500€
-Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000€.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος θέλει να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας από αυτή της επιταγής καλύπτει την διαφορά που προκύπτει. 
Εφόσον το επιθυμεί η οικογένεια με περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία επιταγές (vouchers) για την αγορά μίας συσκευής. Το ανώτατο όριο των επιταγών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά μίας και μόνο υπολογιστικής συσκευής είναι τρεις, να μην υπερβαίνει τα 600€. Με κάθε επιταγή μπορεί να αγοραστεί μόνο μία συσκευή.
Ο εξοπλισμός διατίθεται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς  (antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου