Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΟΜΑΔΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ

Διασχολικοί Αγώνες Δημιουργικού Λόγου 

Πραγματοποιήθηκαν οι 2οι Διασχολικοί Αγώνες Δημιουργικού Λόγου Γυμνασίων στους οποίους συμμετείχε και το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας,
στις 10 Απριλίου. Διοργανώθηκαν από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη του Διαπανεπιστημιακού – Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΔΕ– ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».
Οι αγώνες διεξήχθηκαν διαδικτυακά δυστυχώς, λόγω covid-19, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Έλαβαν μέρος 100 περίπου μαθητές από 22 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα,  και περιελάμβαναν:
  • το ατομικό άθλημα του Αυθόρμητου Λόγου και 
  • την Ομαδική Συζήτηση 
Τα θέματα των αγώνων, όπως και οι ευφάνταστες εικαστικές δημιουργίες που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες μαθητές, συνδέθηκαν με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, τους οποίους προβάλλει και διαδίδει το δίκτυο των Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ΑSPnet/ Associated Schools Project Network) .
Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας εκπροσωπήθηκε και φέτος επάξια από την Ομάδα Ρητορικής στον Αυθόρμητο Λόγο, από τις μαθήτριες :
  • Ελένη Κούρκουλου, η οποία κατέκτησε την 4η θέση 
  • Βασιλική (Σήλια) Μούργου, 6η θέση
  • Μαίρη Σταθοπούλου, η οποία είχε επίσης εξαιρετική παρουσία.
Υπεύθυνη καθηγήτρια και πολύτιμη σύμβουλος, ήταν και φέτος, η Υποδιευθύντρια του σχολείου, κα Δοκοπούλου, η οποία αφιέρωσε αρκετό προσωπικό χρόνο στην προετοιμασία των μαθητριών διευρύνοντας τους τη φαντασία και τη λογοτεχνικότητα, όπως μοναδικά εκείνη ξέρει!!! 
Συγχαρητήρια στις συμμετέχουσες μαθήτριες για το υψηλό τους επίπεδο τόσο για τον προφορικού τους λόγο όσο και για το ήθος τους.
Ελπίζουμε να είναι η τελευταία χρονιά που διεξάγονται έτσι οι όποιοι σχολικοί αγώνες, αφού τίποτα δεν μπορεί να αποκαταστήσει την ζωντανή επικοινωνία μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών.
                                                                                                            Σήλια Μούργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου