Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Απλό, νόστιμο και νηστίσιμο

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Το κρεμώδες γλύκισμα σε διαφορετική εκδοχή, νηστισιμη. Απουσιάζει το γάλα και προστίθενται ταχίνι, που είναι πολτοποιημένο σουσάμι, το οποίο δίνει στο ρυζόγαλο ανοιχτό μπεζ χρώμα. Παραμένει το ρυζόγαλο και με αυτόν τρόπο παρασκευής νόστιμο και γευστικό.
Προτείνεται η ζάχαρη να αντικατασταθεί με μέλι που ενισχύει την γεύση ή στέβια για να περιοριστούν οι θερμίδες. Η πραγματική κανέλα είναι της Κεϋλάνης (Cinnamomum zeylanicum), η οποία έχει διακριτικό άρωμα και γλυκιά γεύση και χρώμα ανοιχτό καφέ. Να αποφεύγεται η «κανέλα» (Cassia cinnamom) από την Ινδονησία και την Κίνα, η οποία είναι πιο σκουρόχρωμη, έχει έντονο άρωμα, πικάντικη γεύση και προέρχεται από το φυτό κασσία. 

Υλικά

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλυτζάνι του καφέ νερό και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το έχουμε διαλύσει σε ½ φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.

Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: monastiriaka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου