Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Καλωσορίσατε, Καλή Χρονιά!

   ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο για τους μαθητές. Σηματοδοτεί την έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2021-2022, προσαρμοσμένη στον κορωνοϊό, φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις.
Η πρώτη ημέρα στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ξεκινά στις 8:00, όπου οι μαθητές κατανέμονται σε τμήματα και στην συνέχεια στις τάξεις τους γνωστοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και ενημερώνονται για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Ειδικά για τους μαθητές της Α' τάξης θα υπάρξει ενημέρωση για το νέο σχολικό περιβάλλον που πρόκειται να φοιτήσουν ώστε να αποκτήσουν καλύτερη εξοικείωση.
 Όσοι γονείς έλθουν στο σχολείο, μέσα δεν επιτρέπεται να εισέλθουν. 
Ο Αγιασμός τελείται στις 8:30 στο προαύλιο όπου παρευρίσκεται η διεύθυνση του σχολείου και αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο ιερέας κατόπιν πηγαίνει σε κάθε τάξη και την ραίνει με το Αγιασμένο νερό. 
Ακολουθεί η διανομή των βιβλίων και οι μαθητές επιστρέφουν στο σπίτι τους. 
Από την επομένη ημέρα η έναρξη των μαθημάτων ξεκινά στις 8:15 με τα μέτρα προστασίας που προαναφέρθηκαν. Επί πλέον όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί  δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης υποχρεώνονται να κάνουν τεστ κορωνοϊού που επιδεικνύονται με ψηφιακή βεβαίωση κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Κατ' εξαίρεση, ισχύει μόνο για την πρώτη ημέρα του σχολείου, οι μαθητές τις βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό τα επιδεικνύουν, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.  Οι μαθητές κάνουν self test  που τους χορηγείται δωρεάν από τα φαρμακεία μέσω του κηδεμόνα τους και οι καθηγητές rapid test που το επιβαρύνονται οι ίδιοι. Δύο διαφορετικά τεστ για πρόσωπα που συναντούνται στην ίδια αίθουσα…
Καλή Χρονιά! Ευχή που έχει ιδιαίτερη σημασία και για το σχολικό έτος 2021-2022!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου