Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Πρώτη μέρα!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι διακοπές τελείωσαν ο Σεπτέμβριος μπήκε και η σχολική χρονιά 2021-2022 επίσημα ξεκίνησε, με την πρώτη μέρα που σηματοδοτεί και την έναρξη των μαθημάτων. 
Νωρίς το πρωί οι μαθητές, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας εισήλθαν στον σχολικό χώρο και συζητούσαν σε παρέες, με την μάσκα ως απαραίτητο χρηστικό εξάρτημα.
Οι μαθητές της Α’ τάξης σε παρέες από το δημοτικό εξερευνούσαν τον νέο σχολείο. Το αντίκριζαν πρώτη φορά. Το βρήκαν θαυμάσιο και ελκυστικό!
Οι γονείς των νέων μαθητών βρέθηκαν έξω από το χώρο του σχολείου, τα προληπτικά μέτρα τους απέτρεψαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους στο νέο σχολικό περιβάλλον. Περίμεναν υπομονετικά να τους διηγηθούν τις εντυπώσεις του…
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε! Αυθόρμητα η κάθε τάξη πήρε την θέση της στο χώρο της πρωινής συγκέντρωσης. Κατανεμήθηκαν σε τμήματα και οδηγήθηκαν στις αίθουσες. Οι καθηγητές τους ενημέρωσαν  για τα μέτρα πρόληψης που χρειάζεται να υιοθετήσουν στο σχολείο. Το νέο ήταν η παρουσίαση αρνητικών τεστ κάθε Τρίτη και Παρασκευή ή των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης. Ιδιαίτερα τόνισαν την χρήση της μάσκας, ότι είναι υποχρεωτική για όλους σε οποιονδήποτε χώρο του σχολείου.
Ο ιερέας τέλεσε την ακολουθία το Αγιασμού, στην οποία παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες καθηγητών, γονέων και μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Ο ιερέας στην συνέχεια επισκέφτηκε κάθε αίθουσα και έρανε τους μαθητές με το Αγιασμένο νερό.
Η μέρα ολοκληρώθηκε με την παραλαβή των βιβλίων, που οι καθηγητές είχαν φροντίσει να είναι σε συσκευασμένα σε σακούλα. 
Παρόλο που οι τελευταίες χρονιές δεν ήταν «κανονικές» αισιοδοξούμε πως αυτή η χρονιά θα ολοκληρωθεί χωρίς περικοπές μέσα στις τάξεις μαζί με μαθητές και καθηγητές. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου