Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση γονέων (και μαθητών)

Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας

Η ενημέρωση των γονέων για την λειτουργία του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες προστασίας από τον κορωνοϊό, για αυτό δημοσιοποιήθηκε ψηφιακά, από την διεύθυνση του σχολείου, αντί της συγκέντρωσης στο σχολείο. 
Τα μαθήματα ξεκινούν στις 8:15. Η λήξη ποικίλει ανάλογα με την μέρα και την τάξη. Ειδικότερα: Δευτέρα, Τρίτη και  Πέμπτη τα μαθήματα λήγουν στις 14:00. Την Τετάρτη στις  13:20 και την Παρασκευή, Α και Β, τάξεις στις 13:20 και η Γ τάξη στις 14:00.
Μαθητής που την πρώτη ώρα έχει αργήσει να προσέλθει (μέχρι 10 λεπτά) περνά από την Διεύθυνση για να παραλάβει άδεια εισόδου ώστε να μπει στην αίθουσα διδασκαλίας, παράλληλα ενημερώνονται οι γονείς του για την αργοπορία.  Στη δε επαναλαμβανόμενη πρωινή καθυστέρηση δεν  γίνεται δεκτή η είσοδός του στην τάξη την πρώτη ώρα. 
Ο μαθητής που χρειάζεται να αποχωρίσει από το σχολείο κατά την λειτουργία του μεταβαίνει στην Διεύθυνση. Οι γονείς του ενημερώνονται και αποχωρεί με ευθύνη τους.
Σε περίπτωση κενού οι μαθητές παραμένουν στο σχολείο ακόμα και αν αυτό συμπίπτει με την τελευταία ώρα.
Η μάσκα φοριέται σε όλους τους χώρους του σχολείου, εξαίρεση υπάρχει  μόνο κατά την διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.
Το όριο των απουσιών για την επαρκή φοίτηση είναι 114 και αντιστοιχεί μία απουσία για κάθε ώρα διδασκαλίας. Η δυνατότητα της δικαιολόγησης έχει καταργηθεί. Οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων πληροφορούν με email για τον αριθμό των απουσιών. Οι δε γονείς υποχρεούνται  να ενημερώνουν το σχολείο για οποιαδήποτε απουσία των παιδιών τους.
Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρουν κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου στο σχολείο. Η συσκευή κατάσχεται, ενημερώνονται οι γονείς του και παραδίδεται
στους γονείς μετά τη λήξη των μαθημάτων.
Η εμφάνιση και η ενδυμασία των μαθητών και των μαθητριών να είναι ευπρεπής, όπως αρμόζει σε δημόσιο χώρο.
Η ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των μαθητών θα γίνεται τηλεφωνικά στο 210-9607438 σύμφωνα με το πρόγραμμα που πρόκειται να  δημοσιοποιηθεί.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα μαθήματα κατατάσσονται σε τρεις ομάδες
α) Η Α’ ομάδα περιλαμβάνει: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Αγγλικά
β) Η Β’ ομάδα περιλαμβάνει: Γεωλογία-Γεωγραφία, Χημεία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Θρησκευτικά, Δεύτερη ξένη γλώσσα, Τεχνολογία – Πληροφορική, Οικιακή Οικονομία
γ) Η Γ’ ομάδα περιλαμβάνει: Μουσική, Καλλιτεχνικά, Φυσική Αγωγή.

ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Γραπτές εξετάσεις δίδονται τον Ιούνιο μόνο στα μαθήματα της Α’ Ομάδας.
Στα μαθήματα των Ομάδων Α’ και Β’  διενεργείται μία (1) ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία (1) κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου. Κατά το δεύτερο τετράμηνο ο διδάσκων μάθημα της ομάδας Β′ δύναται να επιλέξει, αντί της διεξαγωγής ωριαίας γραπτής δοκιμασίας, την ανάθεση μιας συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης. 
Ειδικά για το μάθημα της Πληροφορικής, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου δεν διενεργείται ωριαία γραπτή δοκιμασία, αλλά ανατίθεται σε κάθε μαθητή η εκπόνηση συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης.
Στα μαθήματα της Ομάδας Γ′ δεν διενεργείται καμιά ωριαία γραπτή δοκιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου