Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Με απλά υλικά

Κατασκεύασε το δικό σου θερμόμετρο!

Φτιάξε ένα θερμόμετρο εξωτερικού χώρου δίνοντάς του το χρώμα που θέλεις! Ένα κανονικό αναλογικό θερμόμετρο χρησιμοποιώντας απλά υλικά τα οποία όλα σχεδόν βρίσκονται στο σπίτι και έχουν πολύ μικρό κόστος. 
Ειδικότερα χρειάζονται: Ένα πλαστικό καλαμάκι ημιδιαφανές, μαρκαδόρος, χάρακας, χρώμα ζαχαροπλαστικής, οινόπνευμα (περίπου 100ml), ένα μικρό άδειο δοχείο (μπορεί να είναι μπουκαλάκι από χρησιμοποιημένο άρωμα χωρίς το πώμα) χωρητικότητας  50 με 100ml και πλαστελίνη ή πηλό
Διαδικασία που συνδυάζει με άριστο τρόπο την Φυσική με τις κατασκευές. Διευρύνει τις γνώσεις και ενισχύει τις κατασκευαστικές  δεξιότητες.
Κατέβασε το αρχείο  με τις οδηγίες κατασκευής ΕΔΩ, τις οποίες έχει επιμεληθεί το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου στο πλαίσιο του προγράμματος Online Challenge. 
Ολοκληρώνοντας το δημιούργημα, αν θέλεις, στείλε το στη σελίδα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου στο Facebook ή στο Instagram και ανέβασέ το στον προσωπικό σου λογαριασμό Facebook ή Instagram κάνοντας tag το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Όλες οι επιτυχημένες προσπάθειες δημοσιεύονται στα social media του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου